Sunnuntai 19.2

Aamulla pakkasmittari näytti vain -6 astetta. Vihdoinkin pakkasten jälkeen harjoittelemaan! Mini oli aivan innoissaan, kun tajusi pääsevänsä mukaan.
Treenihallissa ei ollut ohjaajan lisäksi vielä muita mennessäni, mutta myöhemmin kaksi koirakkoa liittyi seuraamme. Rakensimme radan, johon kuului 12 estettä; 4 hyppyä, kepit, putki, hyppy, rengas, 3 hyppyä sekä keinu. Pääsimme aloittamaan harjoituksen Minin kanssa, lämmiteltyämme hyvin.
Ensimmäisellä kerralla Mini meni suhteellisen hyvin. Hieman oli hakua seuraavalle esteelle (käskyt myöhässä), mutta hyvin nekin sitten onnistuivat. Putkeen neiti meni rakettina eikä aiemmasta empimisestä ollut tietoakaan. Suora putki houkutteli enemmän kuin käyrä?
Renkaalla tahkosimme useita kertoja, ennen kuin Mini suostui uskomaan, että tarkoitus on hypätä läpi eikä sivusta. Keinua jouduimme myös ottamaan useaan kertaan ja lopulta hihnassa, kun Mini olisi tahtonut vain kävellä esteen päästä päähän ja alkoi jo hyppiä kesken kaiken alas. Makupalojen avulla keinustakin saatiin kaksi onnistunutta suoritusta ja este jätettiin hautumaan mieleen.
Seuraavassa harjoituksessa jätettiin muutama este pois ja mentiin vain 4 hyppyä, kepit ja jälleen 3 hyppyä. Tämä harjoitus meni erittäin hyvin ja loppuajan lähinnä katselimme muiden koirakoiden suorituksia (maxi-luokkalaisia kumpikin).
Treenien jälkeen ohjaajamme sanoi, että voisi harkita meidän siirtoa kilpailevien ryhmään, vaikkemme vielä olekaan kilpailleet. Mini on kuulemma sen verran etevä koira, että turhautuu vaan yksinkertaisia harjotuksia tahkotessa. Myöskin ohjaamistani kehui. Mukava kuulla, että 12 vuodessa on jotain jäänyt päähänkin :)
Minihän aloitti agilityn vasta viime vuoden elokuussa, joten nopeasti tuo on edistynyt. Aiempien koirieni kanssa jouduimme käymään treeneissä huomattavasti kauemmin ennen kuin edes pystyimme harkitsemaan kilpailemista, Mini alkaisi jo nyt olla valmis jopa virallisiin kisoihin. Itseä kuitenkin arveluttaa sen verran, että otan varman päälle ja hion kuviot kuntoon ennen debyyttiä :D Vielä kun osaisi pistää hermot kuriin kisojen ajaksi... No, harjoitus tehnee mestarin tässäkin.
Ensi viikolla onkin viimeiset harjoitukset tämän ohjaajan vetäminä. Toivon mukaan uusi kouluttaja ryhmällemme löytyy, ettei treenejä tarvitse jättää tauolle. Harrastus on niin rakas sekä minulle että koiralle.