Sunnuntai 5.3

Tänään olikin treeneissä vähän uudet kuviot, kun entinen kouluttajamme jäi kuukauden "lomalle". Uusi ohjaaja kiinnitti huomiota vähän eri asioihin ja neuvoi toisella tavalla mihin olin tottunut, mutta yhtä kaikki hyvin meni harjoitukset.
Ensin otimme muutaman esteen sarjan; rengas ja neljä estettä rinnakkain. Joka toinen piti mennä etukautta ja joka toinen kiertää takaa, tässä ei ollut mitään ongelmia. Sitten menimme rataa. Renkaan ja hypyn jälkeen putki suorana, kaksi hyppyä, kepit, kaksi hyppyä, puomi, kaksi hyppyä ja taas alkupätkä eli putki, hyppy ja rengas. Mielenkiintoiseksi radan teki pitkät suorat, joissa todella itsekin joutui juoksemaan. Yllättäen koirakin toimi ilman suurempia varmisteluita, ihana kun Mini on noin alkanut irtoamaan! Helpottaa suunnattomasti nopean koiran ohjaamista.
Kepeillä kokeilin vaihtaa kättä kouluttajan suosituksesta. Olen tähän asti kulkenut itse takaperin saadakseni koiran ohjattua oikeasta välistä, nyt otin namin vasempaan käteen ja yllätys oli melkoinen, kun Mini suoritti kepit virheettömästi ja nopeasti! Jatkamme siis tällä linjalla.
Hypyissä ei ollut mitään uutta, Mini osaa hypätä vaikeastakin kulmasta eikä alita juuri koskaan. Helppo koira sinänsä. Samoin puomi meni ihan mallikelpoisesti alas asti, ei ongelmia vaikka neiti vähän aluksi arastelikin kiipeämistä.
Aivan lopuksi otimme vielä yksittäisharjoituksena keinua eikä suotta. Mini arasteli, hiipi ja otti pari askelta taaksepäin keinun lähtiessä laskeutumaan. Tätä pitää siis treenata oikein urakalla tulevissa treeneissä, ettei tule kisoissa ongelmaa. Onnistuneen suorituksen jälkeen keinukin jätettiin muhimaan ja parin esteen jälkeen läksimme kotiin.
Tällä harjoituskerralla itselleni suuri oivallus oli se, että voin kehittyä siinä missä koirakin. Huomaan jämähtäneeni samoihin ajatusmalleihin (kuten tuo oikea käsi kepeillä) ja se taas hidastaa koiran oppimista/suoritusta. Myöskin pitkäjänteisyyttä olen oppinut; rengaskin alkaa ahkeran harjoittelun myötä sujumaan! Ehkä minusta sittenkin vielä kehittyy jotain agilityrintamalla, koirassa kun todella on potentiaalia vaikka mihin.