Tiistai 20.6

Eilen kävimme Minin kanssa harjoituksissa. Aiemmat kaksi kertaa ovat menneet niin penkin alle, etten ole viitsinyt edes kirjoittaa. Suurin syy mokiin on oma jännittäminen sijais-koulutusohjaajaa kohtaan, Minin kontaktieste-pelon lisäksi. Eilen sitävastoin meni treenitkin ihan kivasti, oikeastaan yllättävän hyvin. Oma ohjaajamme oli palannut reissusta ja osasin olla paljon rennompi hänen seurassaan joten ohjaamisenikin oli luontevampaa.
Ehdimme tehdä kolme pientä rataa. Ensimmäisessä harjoituksessa treenattiin varsinkin puomia sekä sitä, vaikuttaako "tuomarin" (=koulutusohjaajan) vieressä juokseminen koiran suoritukseen. Miniä sain houkutella oikein urakalla ylipäätään edes nousemaan puomille, joten aivan sama oli juoksiko vierellä ketään vai ei :D Muutenkaan Mini ei muista kentällä olijoista piittaa. Ensimmäiseen harjoitukseen liittyi myös hyppyneliö, joka sujui Miniltä kuin vanhalta tekijältä. Lopuksi otimme vielä puomin yksinään ja sekin meni paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.
Muiden tehdessä rataa kävimmekin sitten vilvoittelemassa, kaadoin jääkylmää vettä neidin selkään mistä koira oli vain mielissään :D Kovasti Mini myös juo treenien aikana, mitä vanhempi agilitykoirani ei juurikaan malttanut tehdä.
Toinen harjoitus koostui pelkistä hypyistä. Esteitä oli kolme vierekkäin ja kaksi vastakkain eli yhteensä kuusi, sekä yksi este muodostuvan suorakulmion "päässä". Pääsimme todella juoksemaan, sillä esteiden välillä piti ehtiä leikkaamaan koiran toiselle puolelle. Ensin siis kaksi vastakkain olevaa hyppyä, sitten viereinen takaa ja suoraan vastakkaiselle, taas viereinen ja vastakkaiselle, mistä takaa kiertäen "päätyhyppy" ja samalle mistä tulimmekin. Sitten vielä vastakkaisen rivin keskimmäinen ja toisen reunimmainen. Teimme ikäänkuin siksakkia tuon paluumatkan. Harjoitus oli mielenkiintoinen, koira toimi kuin unelma JOS vaan sattui ohjaaja olemaan oikeassa paikassa ;) Oikein loistavaa harjoitusta minulle.
Viimeiseksi teimme vielä pienen radan, johon kuului hyppy, putki, puomi, 4 hyppyä ja pujottelu. Tämä meni ihan hyvin, jopa puomille koira kiipesi oikein reippaasti häntä heiluen ja suoritti loppuun, ainut virhe tuli pujottelussa kun Mini tahtoi jälleen kerran kiihtyä liikaa. Lopulta kuitenkin saimme onnistuneen suorituksen ja pääsimme lähtemään kotiin.
Jäi kyllä kiva mieli näistä mahdollisesti viimeisistä treeneistä ennen mammalomaa, kun jo välillä mietin hanskojen naulaan heittämistä kun ei tuntunut koira toimivan, pelkäsi vain esteitä eikä malttanut kuunnella. Mutta ehkäpä vain hälläkin oli huono päivä silloin, onhan noita itselläkin! Ja toki minun ohjaustyylini vaikuttaa Miniinkin todella paljon, kuten eilisestä sai huomata.
Nyt jäämmekin ensin kesälomalle ja muutaman viikon päästä mahdollisesti sulhasta tapailemaan Tampereen kupeeseen ;) Päivittelen kuulumisia aina silloin tällöin!

Oikein aurinkoista kesää kaikille ja turvallista juhannusta! :)