Piipahdimme eilen hakemassa Minin ultran yhteydessä sydänlausunnot kahdelle vanhimmalle cavalierille. Rautarouva Trixin pumppu pompottelee edelleen terveenä ja vahvana 8v10kk iässä eikä Riinankaan sydämessä mitään vikaa ole, vaikka vajaa vuosi sitten sai sivuäänilausunnon. Tällä kertaa eläinlääkäri kuunteli todella tarkkaan, yritti ja yritti saada sivuääntä kuuluviin siinä onnistumatta. Mikä lie sitten ollut tuo vuoden takainen tilanne? Lievänähän silloinen eläinlääkärikin sen kuuli, mutta hassua että se näin voi kokonaan poistua.

Eläinlääkäri antoi myös mielipiteensä Trixin nisäkasvaimesta. Se on kasvanut puolessa vuodessa peukalonpäänkokoisesta liki kolminkertaiseksi, mutta on selkeästi irtonainen ja leikattavissa. Ja muutenkaan kun noita kasvannaisia ei ole kahta enempää (toinen nuppineulanpään kokoinen eikä ole kasvanut), on ennuste hyvä. Joka tapauksessa sterilointi olisi järkevää tehdä samalla uusimisriskin pienentämiseksi ja samalla saisi napsaistua kosmeettisen "vian" eli napatyrän pois. Siispä ei muuta kun säästämään leikkausta varten.

Iloinen olen, ettei kellään cavaliereista kuulu sivuääntä. Ensimmäinen koirani kun sai epävirallisen lausunnon jo 6-8 vuoden tienoilla, tosin sydänlääkitystä saimme lykätä aina 11 vuoden ikään asti. Toivottavasti nämä kaverukset elävät vähintään yhtä kauan pirteinä ja elinvoimaisina.