Sunnuntai 4.6

Onpas kulunut aikaa edellisestä kirjoituksesta. Väliin on mahtunut niin treenejä, mölli-kisoja kuin yhdet virallisetkin, ensimmäiset sellaiset Minin kohdalla.
Möllit olivat viime keskiviikkona (31.5) ja osallistuin niihin Minin lisäksi toiseksi nuorimman koiramme Danan kanssa. Rata oli mielenkiintoinen ja suhteellisen helppo, muutamaa kompastuskiveä lukuunottamatta. Danan kanssa lähdimme ensimmäisenä mölli-luokkaan ja yllätys oli melkoinen, kun neiti suoritti radan virheettömästi! Ällistyttävää, että ns. "kakkoskoira" tempaisi näin, erityisesti siitä syystä, etten ole aiemmin Danaa treenannut missään. Isäntähän tuota on kouluttanut tähän asti, muttei nyt selkävaivojensa takia päässyt kisaamaan. Mini puolestaan teki pari virhettä ja lopullinen sijoitus oli kuudes kymmenestä koirakosta. Dana sijoittui ensimmäiseksi :)
Tänään sitten teimme virallisen ensiesiintymisen agilityradoilla Minin kanssa, kun hetkellisen mielenhäiriön takia meidät ilmoitin Maaningan kisoihin pari viikkoa sitten. Rata meni kyllä todella penkin alle... Mini pelkäsi kaikkia kontaktiesteitä, puomin meni ihan matalana ja keinulla hyppäsi puolessa välissä pois. Minä jäin sitten hölmönä ihmettelemään pitääkö keinu ottaa uusiksi ja aikaa tuhraantui... tosin jatkossa teimme jossain kohdassa ratkaisevan virheen, en nyt enää muista hyppäsikö Mini väärän esteen vai suoritimmeko sen väärästä suunnasta, mutta tulos oli kuitenkin hylky. Keinusta jäi sen verran kammoa Minille, että jopa A-esteellä arasteli! Nyt on pakko ottaa tehotreeniin nuo kontaktiesteet, harjoitella vain puomia ja A-estettä ja jättää keinu radikaalisti odottamaan aikaa parempaa. Kepit pitäisi myös saada varmemmiksi ennen seuraavaa starttia, joka tosin jää joka tapauksessa ensi vuoteen tulevien mammaloma-suunnitelmien takia. Taidanpa joku päivä ottaa ja pystyttää kepit takapihallemme ja käydä niitä siellä treenaamassa... Saapahan naapurit ilmaista sirkushuvia :D
Ykkösluokan loputtua jäin vielä töihin 2- ja 3-luokkiin juoksuttamaan tuloslappuja taululle ja sitten "toimistoon". Ainakaan kylmä ei ehtinyt missään vaiheessa tulla, sen verran rivakasti sain liikkua :) Välillä ripsautti vettä, mutta kohtalaisen hyvä keli oli muuten. Aurinkokin näyttäytyi.
Huomenna olisi seuraavat treenit Minin kanssa, pakko mennä treenaamaan mikäli mielii joskus kehittyä tämän koiran kanssa. Kovaa työtä agility on, joskin ihan hauskaa sellaista :)